lunes, 13 de febrero de 2012

Un animal especial Koala!



El seu nom científic és: (Phascolarctos cinereus)
És una espècie de marsupial diprotodonto de la família Phascolarctidae, arborícola l'aspecte recorda al d'un ós de peluix, amb hàbits tranquils, semblants als d'un mandrós.

Aquests mesura entre 61 i 85 cm i pesa entre 4 i 14 kg. La mida del cos d'aquest animal i les proporcions d'un animal adult depenen de l'edat, el gènere, l'alimentació i la regió.
Els animals dels que us parle depèn d'on habiten tenen uns colors: els que habiten en climes menys càlids són generalment més grans i tenen el pelatge més fosc i espès que aquells que viuen en climes més càlids.
Són animals nocturns, tenen bones facultats auditives. La seva vista és molt mala. El gran nas de l'animal del coala és excepcionalment sensible.

Els arbres preferits per aquests principalment eucaliptus, però també d'altres.
Molt pocs d'aquestos poden viure en cases amb persones. La capacitat d'un hàbitat per a un coala depèn de la consistència dels arbres, la densitat de l'arbratge, les pluges, el clima, el terreny, les formes del paisatge i la mida
S'alimenten gairebé exclusivament de fulles i crostes, així com dels fruits de l'eucaliptus i havegades d'altres arbres. A tot Austràlia només aprofiten poc més de 70 de les quasi 500 espècies d'eucaliptus conegudes.
Passen la major part del temps en l'eucaliptus. Aquests animals corpulents i musculosos són uns grans grimpadors. Es caracteritzen per tenir un cos petit i rodanxó i unes extremitats relativament llargues. Les seves mans, peus i grapes reuneixen les qualitats necessàries per agafar-se i balancejar-se en les branques, els coales intenten protegir-se del perill en les branques dels arbres.
Compten amb una àmplia varietat de sons, que els permeten comunicar-se a grans distàncies.
Normalment, la mare es retira quan tenen 18 mesos, no totes les femelles es reprodueixen cada any.
Tenen un sistema immunitari molt feble els animals més vells poden arribar a morir de gana pel desgast de les seves dents, ja que no són capaços de mastegar.



Saps ja de qui es tracta¿?

No hay comentarios:

Publicar un comentario